Palvelut
Kiinnostaako oikomishoito? Haluatko tietää erilaisista oikomishoidon menetelmistä, hoidon kestosta ja kustannuksista? Mietityttääkö lapsesi purenta ja oikomishoidon oikea aloitusajankohta?
Nyt ei tarvitse enää käydä monessa eri konsultaatiossa, sillä meiltä saat asiantuntevan ja luotettavan arvion juuri sinulle soveltuvista oikomishoidon vaihtoehdoista.
Toimipisteissämme hoituvat myös muut hampaiston toimenpiteet yhteistyössä kokeneiden perushammaslääkäreiden ja muiden erikoisalojen hammaslääkäreiden kanssa.
Mitä on oikomishoito?
Hampaiden oikomishoidolla korjataan hampaiden asentoja ja virheellistä purentaa. Hampaiden virheasennot voivat altistaa hampaat kulumiselle, vaikeuttaa puhdistamista, vaurioittaa hampaiden kiinnityskudoksia sekä aiheuttaa leukojen alueen kiputiloja. Vinot hampaat voivat myös häiritä esteettisesti.
Oikomishoidon suunnittelee ja toteuttaa erikoishammaslääkäri. Oikoja eli hampaiston oikomishoidon erikoishammaslääkäri on hammaslääkärin perustutkinnon jälkeen suorittanut vähintään 3 vuoden lisäopinnot yliopisto- ja yliopisosairaalaopetuksessa syventyen kasvojen ja purentaelimen kehitykseen, anatomiaan, fysiologiaan sekä purennan poikkeamien hoitoon.
Onnistunut ja oikein ajoitettu oikomishoito perustuu aina yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, joka tehdään hampaiston tutkimuksen, hammasmuottien ja röntgenkuvien perusteella. Oikomishoitoa voidaan tehdä useilla menetelmillä hoidettavasta purentavirheestä ja potilaan toiveista riippuen. Kun hampaita siirretään on ymmärrettävä hoidon vaikutukset koko suun alueen toimintaan ja turvallisesti suoritettavien hoitotoimien rajat.
Oikomishoito ei ole vain esteettistä hoitoa. Oikomishoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolla voit luottaa, että hoitavalla lääkärilläsi on ymmärrys ja tietotaito hoidon turvalliseen ja ammattitaitoiseen toteuttamiseen. Koska oikojalla on käytössään kaikki oikomishoidon hoitomenetelmät ja kokemus tuhansien potilaiden diagnosoimisesta ja hoidosta osaa hän suositella juuri sinulle sopivimman menetelmän eikä hoidon toteutus ole sidoksissa vain esimerkiksi kalvohoitoihin.
Yleisimmät kysymykset
Onko oikomishoito haitallista?
Lyhytkin oikomishoito kalvoin tai kiinteän kojein voi pyöristää juuren kärkiä tai siirtää vain hampaan näkyviä osia siirtämättä juuria tai muuttaa juurten asentoja epäsuotuisiksi lisäten mahdollisesti esim. ienvetäymiä. Oikomishoidon aikana hampaat voivat reikiintyä, mikäli suuhygieniasta ei pidetä hyvää huolta.
Mikä ero on oikomishoidon erikoishammaslääkärillä ja hammaslääkärillä?
Oikomishoidon erikoishammaslääkäri on suorittanut hammaslääkärin peruskoulutuksen lisäksi yliopisto- ja yliopistosairaalakoulutuksen, jossa on syvennytty kasvojen ja purentaelimen kehitykseen, anatomiaan, fysiologiaan sekä purennan poikkeamien hoitoon.
Tarvitaanko oikomishoidossa kontrollikäyntejä ja mitä niissä tehdään?
Säännölliset kontrollikäynnit vastaanotolla ovat tärkeitä. Etäseurannan avulla ei voida korvata purennan seurantaa vastaanotolla sillä kontrollikäynneillä tulisi aina tarkistaa myös hampaiden liikkuvuus, hammasvälien tiiviys, kiinnityskudosten tilanne sekä purenta leukoja liikuteltaessa.
Kauanko oikomishoito kestää ja mitä se maksaa?
Oikomishoidon kesto ja kustannukset ovat yksilöllisiä. Tavallisimmin oikomishoito kestää 1-2v, mutta pienet hampaiden asentojen korjaukset voivat hoitua nopeamminkin. Hoidon kestoon ja kustannuksiin vaikuttaa myös se tarvitaanko hoitoa sekä ylä- että alahampaissa. Hampaiden aktiivisen hoitovaiheen jälkeen tarvitaan aina ylläpitohoitoa eli retentiota, jolla estetään hampaiden palautuminen alkuperäiseen asentoon.
Oikomishoidon tarve ja sen eri mahdollisisuudet sekä hinta-arvio selviävät erikoishammslääkärin konsultaatiokäynnillä. Konsultaatiokäynnillä saat alustavan hoitosuunnitelman ja hinta-arvion. Konsultaatiokäynti ei vielä sido aloittamaan hoitoa. Joissain tapauksissa lopullinenkin hoitosuunnitelma voidaan tehdä jo konsultaatiokäynnillä ja hoito voidaan aloittaa nopeastikin. Oikomishoitojen hinta vaihtelee 1500e-6500e välillä.